memorii Radu Mihai Dimancescu (1929-2017)

Resurse


  • Colectia Grunau - Dimancescu (documente, fotografii, articole de presa, publicatii, notite)
  • Relatari Radu Mihai Dimancescu
  • Fotografia dupa portretul lui Georg Grunau, arborele familiei Grunau si releveul casei din strada Paris - realizate de Vlad Grunau
  • Surse foto/harti (altele decat cele personale) - precizate explicit la fiecare capitol

3 comentarii:

  1. Am citit cu mare emotie si interes amintirile domnului radu Dimancescu. Ce memorie ! Mi-au placut în mod deosebit capitolele cu liceul T. Maiorescu, cartierul Bonaparte si Domenii, vacantele la Balcic si Bran.
    Va multumesc pentru aceasta contributie si va rog sa continuati. Ce s-a întîmplat dupa 1957, la zece ani de la liceu ? Ce s-a întîmplat cu tatal dumneavoastra, Ion Dimancescu ? Cu Casin Popescu ? Povestea familei ne intereseaza.
    Inteleg ca ati trait si multe evenenimente dureroase pe care nu vreti sa le mai rascoliti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri. Dupa 1957 a urmat o noua detentie politica (1958-1962), in contextul evenimentelor din Ungaria (1956). Tatal meu (a murit in 1951 (http://povesteaunuicercetas.blogspot.ro/). Casin Popescu traieste in Germania. Ani de zile a scos o revista a exilului romanesc (Zodii in cumpana). Nu am vorbit pana acum despre anii de detentie, cu exceptia unui interviu (nepublicat) acordat regizorului Sorin Iliesiu. Amintirile mele merg mai departe si cu ajutorul fiului meu (Alin Dimancescu), cel care m-a incurajat sa le pun pe hartie/internet.

    RăspundețiȘtergere